Boekhouden: meten is weten!

Boekhouden met WinbankBoekhouden: het is geen populair onderwerp, maar absoluut essentieel als je verder wilt komen met je financiën. Alleen dan weet je echt waar het geld blijft en kun je maatregelen nemen om er meer van over te houden aan het einde van de maand. Want dat is wat belangrijk is: niet hoeveel je binnen krijgt, maar hoeveel je ervan overhoudt bepaalt waar het heen gaat met je toekomst!

Iedereen kan boekhouden

Het goede nieuws is dat je geen accountant hoeft te zijn om het te kunnen, en dat een goed boekhoud programma ook nog eens geen cent hoeft te kosten! Een voorbeeld van een gratis ‘freeware’ programma waarmee je heel fraai kunt leren boekhouden is Winbank.

WinBank is een eenvoudig Nederlandstalig programma voor het bijhouden van jouw eigen boekhouding. Je kan met dit boekhoudprogramma al je privé-inkomsten en uitgaven bijhouden (voor zakelijk gebruik is het minder geschikt).

Zo werkt boekhouden in ‘Winbank’

Elke post in de boekhouding is een ‘geldbron’ die je op het scherm kunt zien als een ‘button’. Een bron kan inkomsten voorstellen (zoals je salaris) of een kostenpost (zoals benzine voor je auto).

Door het aantal geldbronnen groter of kleiner te kiezen, bepaal je zelf de detaillering. Zo kun je één bron aanmaken voor je Auto en daar alle uitgaven op boeken. Maar je kunt ook aparte bronnen maken voor Brandstof, Verzekering, Wegenbelasting en Onderhoud en deze samenvoegen in een groep Auto. Zo krijg je een meer gedetailleerd overzicht.

Van alle inkomsten en uitgaven zijn gemakkelijk allerlei overzichten te maken, waardoor snel duidelijk wordt waar het geld vandaan komt en waar het heen gaat. Met budgetten kun je je uitgaven in diverse categorieën bewaken zodat je niet teveel uit gaat geven. En door de eenvoud is het, in relatief weinig tijd, toch mogelijk een complete boekhouding bij te houden.

Koppel je boekhouding aan je bankrekening

Winbank ondersteunt het direct importeren van overschrijvingen van alle grote Nederlandse en vele Belgische banken. Het programma is daarnaast in staat om de meeste overschrijvingen direct aan de juiste bronnen te koppelen. Dat scheelt weer een hoop werk!

Krijg ook grip op gas/water/licht en brandstof verbruik

Als toegift kan Winbank trouwens ook nog je gas licht en water verbruik netjes bijhouden of het brandstof verbruik van je auto. Je moet uiteraard wel zelf de meterstanden ingeven dan, maar ook hier kan het programma je helpen om te besparen op het verbruik.

Dit bericht is geplaatst in Handige Tools. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*